Så var det dags igen. Som så många gånger tidigare tänkte vi slå ett slag för miljön och berätta om vår senaste investering som vi gjort för att minska vår klimatpåverkan!

Ifall du följt oss på Målarkatten sedan tidigare är du troligtvis väl medveten om att vi älskar miljön. Tidigare har vi bland annat pratat om solceller, men denna gång tänkte vi att det är dags att prata cyklar istället. Vad passar egentligen bättre såhär tids, när sommaren snart är här?

Idag gör vi de flesta arbeten i Malmö, där vi bor och verkar. De flesta arbeten vi gör är dessutom endast några få kilometer bort från kontoret, vilket gör att vi starkt börjat att ifrågasätta om vi verkligen behöver en firmabil. Visst, vid många arbeten så krävs det kanske en bil för att kunna transportera all målarfärg och alla verktyg. Om vi däremot åker ut på mindre arbeten så krävs det oftast inte mer än 1-2 målarburkar och några penslar på sin höjd, vilket vi enkelt skulle kunna ta på en cykel.

Sagt och gjort så införskaffade vi nyligen en ny cykel på cykelrea för att testa konceptet under en vecka. Är det möjligt att vara målare och endast ta sig runt med cykel?

Efter en veckas testande så inser jag väl att jag varit lite väl entusiastisk. Det hela visade sig vara svårare än jag trott, men nu cyklar jag i alla fall till och från jobbet varje dag, vilket är bra för både mig och miljön.

Har du några fler tips på hur jag som målare kan slå ett slag för miljön? Lämna gärna dina tips i kommentarerna nedan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem − 4 =