Snart är det maj och det innebär att det är dags att fira våra mammor. Mors dag inträffar alltid den sista söndagen i maj och i år infaller den 29:e.

Eftersom vi gillar presenter som man har gjort själv tänkte vi därför dela med oss av några presentförslag som du lätt kan göra själv. Egengjorda presenter brukar dessutom vara uppskattade hos mammor. Här kommer våra förslag:

Gör ett eget fotocollage

Samla ihop bilder på dina mamma och människorna som hon tycker om, barn, barnbarn, hennes egen mamma och så vidare. Ta kopior om du behöver och montera ihop fotona i ett snyggt collage med en fin ram. En överkurs är att montera collaget i en annorlunda form. På en boll, i en annorlunda form eller varför inte i ett decoupage på en bricka. Det pratade vi om i vårt förra inlägg. Servera då gärna frukost på sängen på presenten.

Dekorera en vas

En annan och kanske enklare idé är att dekorera en vas på ett personligt sätt för just din mamma. Idag finns det både porslinsfärg och glasfärg som du lätt kan använda. Om du dekorera den i glas kan du dessutom ”fuska” genom att kopiera upp ett mönster eller en datortext på ett papper. Fäst den på insidan av glaset och dekorera efter den. Resultatet brukar bli riktigt bra. Glöm sedan inte blommorna.

Gör en riktig tavla

Det här är för den riktigt kreativa. Köp en canvas och måla en tavla. Kanske ett porträtt, en bild på hennes hus, eller en enklare variant med text. Texten kan vara personlig — ett citat från din mamma som har blivit klassiskt, eller ett mer traditionellt citat om hur fina mammor är. Sådana citat finns det mängder av på nätet.

Trixet med hemmagjorda presenter är att de ska vara personliga, de behöver inte vara perfekta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + fyra =