Hej och hå, äntligen börjar solen kika fram och temperaturen utomhus stiger. Något som är jättehärligt för oss, men inte alls lika härligt för färg och tapeter på dina väggar. Om du har ett fönster som vetter i söderläge är du troligtvis medveten om hur pass blekta de kan bli under somrarna…

I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av ett kort tips om hur du bäst går tillväga för att skydda färg och tapet på väggarna. Ett litet kortare inlägg än de vi normalt delar med oss av, men ack så effektivt!

Som målare är det otroligt frustrerande när man lägger ner många timmar på att måla hemma hos folk, för att sedan se den vackra färgen blekas på grund av starkt solljus. Det kommer aldrig att bli kvitt detta problem, utan har du fönster som vetter i söderläge kommer du troligtvis bli tvungen att behöva måla om dem med ett par års mellanrum.

Ett bra tips för att skydda dina väggar från att blekas är att använda dig utav gardiner eller persienner. Ibland kan det dock se lite tråkigt ut att behöva ha persiennerna nere hela tiden. Vi rekommenderar därför att man istället använder sig utav hissgardiner, vilket är ett snyggare alternativ. Trots att det är snyggare till utseendet betyder det inte att de är av sämre kvalitet.

Har du några andra tips man kan använda sig utav för att skydda färg och tapet från att blekas? Lämna gärna en kommentar nedan så kompletterar vi detta inlägg med era tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =