2016 börjar lida mot sitt slut och det känns kanske skönt av många världsliga anledningar. Sällan har man väl sett fram emot ett nytt år och velat glömma ett annat. Det gäller även färger. Vi har trendspanat inför 2017 för att kartlägga lite av nästa års nya trender.

Kryddiga curryfärger

Rent spontant känns det lite som att vi rör oss ifrån allt vitt som varit populärt de senaste åren och nu börjar vi vilja omge oss med färg igen.

När det gäller dem så börjar mer mustiga och murriga färger göra ett återtåg. Dessa kan bestå av mäktiga gråblå nyanser eller mörkt svart-grå-lila nyanser. Inslag av mörkt skogsgröna detaljer fungerar också. Tänk lyxigt och kungligt.

För dem som gillar lite mer ljusa färger så kan man gladeligen välja olika pasteller eller ”puder”. Blå, turkos eller varför inte rosa. Ändå är 2017 års färg förmodligen gul. Den fungerar både matt och lite gråaktig, som pastell eller som glatt solig och stark. Allt beroende på hur man kombinerar den med andra färger såklart.

När vi ändå är inne på de lite mer vågade kulörerna så kommer även rött att fungera under 2017. Gärna i en varm mättad ton. Den brunröda curryn fungerar också. Turkos som har varit inne ett längre tag nu kommer även att fungera nästa år.

En annan intressant färg är den gulgröna. Den skulle kunna kallas för nästa års uppstickarfärg – andra skulle eventuellt kalla den för snorgrön. Kombinerar man den med vitt så är den ändå riktigt snygg.

Annars är blått i olika nyanser och färgkombinationer verkligen årets färg. Om det är en reaktion på 2016 kan vi bara spekulera i.

Vad tycker du om färgerna? Någon du saknar? Kommentera gärna och om du vill testa någon är du självklart välkommen att höra av dig till oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − fjorton =