Picky Living

Ända sedan jag flyttade in i mitt nuvarande hem har jag inte varit helt nöjd med köket. Såväl stilen som färgen har inte fallit mig i smaken. Dessvärre har jag länge fått skjuta upp köksrenoveringen pga. den dyra kostnaden. Fram tills nu!

Det hela började för ett par månader sedan, då jag av en slump kommer över Picky Living – ett företag som bl.a. tillverkar skräddarsydda köksluckor till IKEA:s stommar. Dessutom till ett överkomligt pris.

Nu är mina nya luckor äntligen på plats och jag är hur nöjd som helst, både med slutresultatet och hela köpprocessen. Jag tänkte därför dela med mig av min positiva upplevelse av Picky Living, vilket förhoppningsvis kan hjälpa andra som antingen ska eller vill renovera sitt kök.

En attraktiv lösning som jag fastnade för…

Som jag nämnde inledningsvis erbjuder Picky Living inga ”traditionella” kökslösningar som inkluderar rubb och stubb. Istället har man valt att specialisera sig på att tillverka skräddarsydda luckor till befintliga IKEA-stommar.

För mig personligen passade denna lösning perfekt på grund av många anledningar. Dels för att jag redan hade stommar från IKEA, men också eftersom det krävdes ”lite arbete”. Jag har i ett tidigare hem utfört en total köksrenovering och upplevde då byggkaoset som otroligt påfrestande. Nu skulle jag bara vara tvungen att skruva av de gamla luckorna och sätta dit de nya.

Sen är det ju såklart en kostnadsfråga. Från min tidigare renovering vet jag med mig att kostnaderna kan uppgå till hundratusentals kronor. Något som jag för närvarande inte har råd med. I och med att jag med Pickys lösning endast skulle vara tvungen att byta ut luckorna, skulle priset vara betydligt mer överkomligt.

Sist men inte minst tyckte jag att det var väldigt attraktivt att kunna skräddarsy luckorna efter eget tycke och smak. Jag tycker annars det är så himla svårt att hitta någonting man verkligen vill ha till 100% när man kollar på kompletta lösningar, även om det idag finns så många alternativ.

Serviceinriktad personal underlättade processen

När jag väl hade fastnat för Picky Livings lösning var såklart frågan – hur går jag vidare härifrån? Och hur ser köpprocessen ut?

Efter att ha kollat runt på deras hemsida såg jag att de hade flera showrooms. Jag bestämde mig därför för att besöka ett av dem för att få en bättre uppfattning om deras produkter – håller dem verkligen den höga kvalitén som utlovas? – och även prata med personalen.

Väl i butiken, eller showroomet, fick jag ett mycket trevligt bemötande av personalen, vilka också var mycket kunniga. Jag uppfattade det som att de själva hade mycket erfarenhet och därför kunde ge mig många kreativa förslag på lösningar som jag aldrig hade kunnat komma på själv.

Efter mitt första besök bestämde jag mig för att boka in ett möte med en av deras inredare, vilken enligt deras utsago skulle ”säkerställa att jag fick ett kök på bästa sätt”. Något jag också upplevde att jag fick. Jag fick själv ta med mig mått/ritningar på mitt kök, varpå inredaren kom med många smarta förslag.

Sedan var det dags för det roligaste – att skräddarsy mina egna luckor. Något som dels underlättades tack vare deras smarta AI-designer. Trots detta var det såklart inget lätt val med tanke på de många möjligheterna man ges. Dels går det att välja material och stil på luckorna, samt kulör (över 2000 st tillgängliga) och handtag.

Till slut föll valet på deras Ramlucka P1 i färgen Rain Cloud 3000-N. Handtaget jag valde hette Trend Läder.

Att göra en sånhär beställning på nätet känns såklart lite skrämmande, även om jag tyckte att deras beställningssystem var väldigt pedagogiskt och enkelt att förstå (lär dig mer om deras hemsida via Afonsos kundcase med Picky Living). Jag skickade därför in mina mått/ritningar och lät Picky Living bekräfta att allt var i sin ordning.

Därefter var det bara att vänta. Leveranstiden skulle vara 5–7 veckor, vilket jag inledningsvis tyckte var lite väl länge. Å andra sidan är det väl förståeligt med tanke på att allt tillverkas på beställning.

Det tog cirka fem och en halv vecka innan mina luckor dök upp utanför dörren. Jag tyckte personligen att godset var väl paketerat (min största rädsla var att någonting skulle ha gått sönder efter en så lång väntan) och att luckorna nästan var snyggare än vad jag hade tänkt mig.

Sen var det dags för det lite mindre roliga arbetet – att demontera de gamla luckorna och montera de nya. Även om denna process var förhållandevis enkel krävdes det såklart lite jobb och pill.

Men, nu sitter dem äntligen där, cirka två och en halv /tre månader efter att jag först kom över Picky Living. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med slutresultatet och med processen i stort. Till en början var jag lite skeptiskt, men såhär i efterhand är jag väldigt nöjd. Frakten skulle ju såklart kunna gå lite snabbare men det är såklart nånting man kan ha överseende med eftersom det skräddarsys.

Picky Living inspiration 

Finner du inte mina ord tillräckligt inspirerande? Kika då in nedanstående inspirationsbilder från Picky Living:

Notera att alla bilder är hämtade från Pickys hemsida och tillhör därför dem.

Picky Living eller Superfront?  

På senaste år har det dykt upp flera aktörer som tillverkar skräddarsydda köksluckor till IKEA:s stommar. Något som såklart gör det svårt att veta vilken utav dem man ska välja. Jag hade till en början själv samma problem…

Efter lite research på nätet så fann jag att Picky Living och Superfront var två av de största varumärkena inom området. Det var också dem som hade till synes nöjdaste kunder. Tidigt fokuserade jag därför på att komma fram till vilken av dessa två jag skulle välja.

Som du redan vet vid det här laget så föll mitt val på det förstnämnda alternativet, vilket jag inte ångrar en sekund. Som nämnts inledningsvis så var en stor anledning till detta personalen och deras höga och genuina service.

Ytterligare anledningar är den svenska tillverkningen (via tre snickerier, bl.a. C&D Snickeri, vilka har ett projekt/case med Picky Living) och höga kvalitén på produkterna. Att man väljer att placera sin tillverkning på hemmaplan har för mig många fördelar. Inte minst ur ett miljöperspektiv, men också vad gäller kvalitén.

Så, på frågan om man ska välja Picky Living eller Superfront, rekommenderar jag det förstnämnda alternativet.

Men varför bara lyssna på mig? Jag noterade även att Picky har blivit ett rekommenderat företag av Reco.se hela två gånger (vilket innebär att de har uppriktiga recensioner och ett högt snittbetyg). Av i dagsläget 180 omdömen har man 4.0 i betyg.

Sammanfattningsvis

Om du själv går i renoveringstankar kan jag rekommendera Picky Livings lösning med luckor på gamla stommar. Inte minst om du önskar ett skräddarsytt kök till ett överkomligt pris (och inte har någonting emot att göra monteringen på egen hand).

Jag hoppas att min upplevda process har varit till (åtminstone lite) hjälp för dig som funderar på att renovera köket!

2 thoughts on “Min positiva upplevelse av Picky Living

  1. Kul att läsa. Jag har kikat och gjort ganska omfattande undersökningar när vi skulle byta ut våra köksluckor. Bor i ett hus från 1940-talet där det mesta är ganska trist. Jag har kollat på de flesta aktörer såsom superfront, lokala möbelsnickerier osv men har kommit fram till att Pickyliving både ligger bäst i pris och är trevligast. Rekommenderar också Pickyliving!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 16 =