Renoveringstips för både villa- och lägenhetsägaren

Om du inte vet hur eller har kunskapen kan renovering vara skrämmande. I den här texten går vi igenom några generella renoveringstips och även ett stycke om måleri som vi brinner lite extra för.

När du väljer en byggentreprenad för en renovering, se till att hitta någon du litar på. Kolla upp referenser och tidigare projekt. Det är bättre att välja en hantverkare som du litar på än en som fått dom bästa referenser. Man kan ofta lita på magkänslan.

Målare

Innan du påbörjar ett renoveringsprojekt som omfattar målning, se till att du har de nödvändiga verktygen till hands. Målartejp förhindrar att färg stänker på dörrar och fönster, och att täcka golvet kommer förmildra städningen avsevärt. Rätt storlek penseln eller rollern kommer att underlätta målningen, och en rulle och förlängningshandtag är avgörande för att måla tak.

roller

Se till att du har rätt verktyg för det aktuella jobbet som du vill göra. Det är ganska vanligt att massvis med dyra verktyg, men om du får slut på målartejp så spelar det inte så stor roll om dina verktyg är bra. Försök att ha ett lager på förbrukningsvaror som du kan tänkas behöva.

renovate-1186336_1280-1

Täcka alla ytor på lämpligt sätt innan ett renoveringsprojekt. Om du ska riva väggar eller köksskåp, täck alla ytor som kan repas, inklusive golv och närliggande väggar. Om du målar, se till att använda en skydd på golvet och målartejp. Glöm inte täcka med dörrhandtag och eluttag.

Ett hett tips för en perfekt renovering är att måla som ett proffs. Använd rätt verktyg för jobbet och ta inte genvägar. Om du var en målarmästare kan du förmodligen göra jobbet på halva tiden, men ta din tid. Då garanterar vi att slutresultatet blir lika bra som för en riktig målarmästare.

Spackla som en mästare

Om du har små hål i väggen, kan du reparera dem med hjälp av spackel. Att arbeta med spackel ska det gå snabbt. Ju längre du arbetar med spacklet, desto torrare blir det och då blir det svårare att arbeta med. Spackla inte för tjockt, men inte heller för tunt. Slipa ordentligt efter att spacklet har torkat och gör om processen.

Ett bra tips är att grundmåla efter andra spacklingen. Då ser man oftast felaktigheter och bucklor lättare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + fyra =