Det är en sak att måla eller tapetsera en vägg och en helt annan att dekorera den. Faktum är ju att vi målare ofta gör mindre av halva jobbet. Resten och den huvudsakliga effekten av en vägg göras av dig som sedan hänger tavlor, vepor och fotografier på den. Därför tänkte fokusera det här inlägget på tips kring hur man hänger upp fotografier.

Ramen. Snygga, intressanta, enhetliga eller helt annorlunda ramar har en fantastisk förmåga att kunna lyfta bården en vägg och ett fotografi. Ibland räcker det med att byta ut dem istället för färgen på en hel vägg för att allt genast ska kännas lite fräschare.

Färger. För att väggen inte ska bli allt för rörigt är det bra att hålla sig till vissa färger och inte allihopa på en gång. Svart-vitt är en klassiker men det går även bra att testa på andra nyanser. Idag finns det en mängd verktyg och appar som gör det möjligt för sig att experimentera med filter och färger. Det kan också piffa upp dina gamla fotografier och få dem att se moderna ut igen.

Samla dina instamoments. Idag har de flesta av oss hållit på med Instagram ett bra tag så varför inte samla de bästa instagramminnena på en vägg. Fyrkantigt och snyggt.

Planering. Innan du hänger upp dina foton är det viktigt att redan innan ha en plan. Skissa gärna hur vart och ett av fotona ska hänga, med vilket avstånd till varandra och så vidare. Det behöver inte alltid vara symmetrisk men det bör vara harmoniskt. här kommer lite förslag på hur du skapar det.

Fega inte. Om du har en verklig favoritbild som du gillar mer än alla andra bilder varför inte använda enbart den. Blås upp den ordentligt, visa upp den och var stolt över att du har tagit den.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 12 =