På Målarkatten har vi tidigare pratat om solceller, men tänkte att nu är det dags igen. Denna gång lite mer generellt, eftersom vi vill slå ett slag för miljön och få fler att använda sig utav solceller. Häng på!

Under de senaste åren har solpaneler blivit allt mer populära på både bostadsrätter och bostadshus, vilket har ökat värdet på fastigheterna. Många tror också att denna trend kommer att hålla i sig och fortsätta växa i och med att efterfrågan på solceller ständigt ökar.

Som vi har nämnt tidigare så har avkastningen och värdeökningen på bostadsmarknaden varit väldigt stor under de senaste åren. Något som under senare tid har hjälpt till att öka värdet på både bostadsrätter, bostadshus och industrier är solceller.

Solceller – en lönsam investering

Äntligen har solceller blivit mycket lönsam investering. Dagens paneler har nämligen möjlighet att producera billigare el än den traditionella elen från nätverk. Med hjälp av solcellsanläggningar har du därför möjlighet att sänka både dina privata eller företagets energikostnader både på kort och lång sikt, samtidigt som du höjer värdet på fastigheten.

solceller - en lönsam investering

En annan fördel med dagens paneler är att de är mycket effektiva och under sommarmånaderna så kan de producera så pass mycket el att det blir ett överskott. Detta överskott har du möjlighet att sälja tillbaka till nätverket.

Inte nog med att dagens solceller är effektiva, producerar billig el och har möjlighet att sälja överskott, så har de även en lång livslängd.

Livslängden på de flesta paneler som tillverkas idag är minst 25 år, men många tros hålla i åtminstone 50 år. Om man jämför det med de 8 till 12 åren det tar att spara in investeringen, så är det otroligt länge. Det betyder också att du under många år har möjlighet att producera helt gratis energi.

Slå ett slag för miljön

Solenergi är en fantastiskt god investering, men framförallt så slår de ett slag för miljön. Solel är som de flesta vet en helt förnybar energikälla och kommer med stor sannolikhet vara en grundsten i ett hållbart samhälle i framtiden. Genom att investera i denna typ av anläggning får du alltså en både ekonomisk och miljövänlig resurs på såväl kort som lång sikt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − åtta =